29 juli 2014 Juveniel havik en Juveniel Buizerd in gevecht

( 29 juli 2014 ) Afgelopen weekend wandelend in het bos in de schemer rond een uur of 21.00, viel in mijn ooghoek ineens wat op. Ik zag wat gebeuren eerst dacht ik dat er twee kraaien uit een boom op de grond vielen, na mijn lens gericht te hebben op de twee zag ik al gauw dat het geen kraaien waren. Voorzichtig het bospad ingelopen en zoveel mogelijk aan de zijkant om het spectakel niet te verstoren.Eerst dacht ik dat er twee jonge Buizerds met elkaar aan het stoeien waren of te wel de jacht technieken te verbeteren in de leer periode maar ik had geen tijd om daar over na te denken. Al gauw kwam ik dichterbij door dat de twee zo met elkaar bezig waren hadden ze mij niet in de gaten en stond ik op zo`n meter of 7 a 8 afstand, helaas was het licht niet goed of te wel er was geen licht bospad overhelende bomen dampig ect dus dan de iso van mijn camera maar omhoog en de rest thuis bijwerken.De twee lagen in een plas met water met elkaar in gevecht en spelenderwijs de technieken op elkaar uit te proberen, was een uniek gezicht en om mee te maken dit kom je niet snel een tweede keer tegen. Na thuis komst de foto`s bekeken en tot mijn verbazing kon ik de twee niet goed thuis brengen ik ging twijfelen tussen Buizerds en of Haviken, na wat navragen met een aantal foto`s rond gestuurd te hebben kwam uit eindelijk de doorslaggevende antwoord het zijn een jonge Havik en een jonge Buizerd. Dit is echt een moment om nooit te vergeten wat was dat een mooi moment om te zien en duurde rond een kwartier eer dat ze elkaar met rust lieten.

Voor de foto`s ga hier naar het >> album <<

Translate »